logo Little Team

Uleiurile esentiale si aportul acestora in viata copiilor
Natura, fiind principalul furnizor de liniste, inspiratie si sanatate, ne ofera darurile ei neconditionat, iar noua ne ramane sa ii multumim si sa ne bucuram de acestea, amintindu-ne intotdeauna cu drag ca, la randul nostru, primim ceea ce oferim. Unele dintre darurile minunate ale naturii sunt uleiurile esentiale obtinute din flora, ce, utilizate in mod corespunzator, pot aduce beneficii atat corpului, cat si mintii sau spiritului.

Inca din timpurile Greciei Antice, parintele medicinei moderne, Hippocrates, a mentionat acum 2500 de ani: "cheia pentru o sanatate buna se afla intr-o baie aromata zilnica si un masaj parfumat". Iar India este vestita pentru tratamentele ayurvedice cu uleiuri esentiale (Ayurveda insemnand in sanscrita - cunoastere de viata si longevitate), datate inca din secolul IV  I.Hr..

Pentru copii, contactul cu natura este foarte important, ii ajuta la dezvoltarea atat cognitiva, cat si fizica, le incanta simturile, ajuta persistentei memoriei si le sporeste creativitatea. La varstele fragede, copiii percep realitatea din jur cu ajutorul tuturor simturilor, la o intensitate mai mare decat adultii. Simturile sunt legatura lor cu ceea ce inca nu este cunoscut de acestia. Totodata, cu folosirea simturilor copilul incepe sa dezvolte capacitatile de asociere, de potrivire, de masurare sau de diferentiere. Iar, dupa o lunga zi plina de activitati si procese interne cognitive petrecute descoperind lumea inconjuratoare, copiii pot fi incurajati sa se relaxeze intr-o atmosfera calma si placuta, folosind si uleiurile esentiale.

Uleiurile esentiale pot fi folosite prin difuzare, utilizand un difuzor sau direct pe piele. Precum in cazul pielii adultului, uleiul esential trebuie testat pe o portiune mica de piele, in vederea prevenirii aparitiei unei posibile alergii. Pentru copii este recomandat sa se foloseasca uleiul esential intr-o cantitate mica, pe talpi sau pe umeri. Este recomandat sa se amestece uleiurile esentiale cu uleiuri purtatoare. Uleiurile purtatoare pot fi: ulei de cocos, ulei din samburi de caise, ulei de migdale, ulei de ricin, unt de cacao, ulei din seminte de struguri, ulei de masline.

Odata cu folosirea difuzorului este recomandat ca acesta sa functioneze departe de copil, in partea opusa a incaperii. Asemeni alimentelor din diversificare, introduceti cate un ulei esential intr-o zi.

Exemple de uleiuri cu beneficii multiple

  • Uleiul esential de fenicul poate fi folosit in continuare pentru a promova digestia sanatoasa si functia respiratorie, in timp ce exuda aroma si aroma unica de lemn dulce.
  • Lavanda si musetelul creeaza atmosfera unui somn linistit si reduce senzatia de disconfort emotional.
  • Uleiul esential de menta ajuta la disparitia durerilor de stomac sau ficat si este racoritor.
  • Uleiul esential de melaleuca ajuta la obtinerea unei respiratii usoare si reduce durerile de gat.
  • Portocala creeaza pofta de mancare si ofera boost de energie.
  • Uleiul esential de lamaie este benefic unui nas infundat.

ALINA MARIA BOTEI
Coordonator educational Little Team Nursery

Categorii

Home
Blog
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis

Contact