logo Little Team

Gestionarea alergiilor alimentare in colectivitate


Gestionarea alergiilor alimentare in colectivitate

Ca parinti ne dorim de la cresa in care copilul nostru isi petrece fiecare zi, in primul rand, siguranta!

In momentul in care cel mic are anumite alergii sau intolerante, dorinta de siguranta devine, de cele mai multe ori, mai pronuntata. Astfel ca gasirea mediului perfect care sa ii ofere celui mic o alimentatie in stransa legatura cu alergiile avute poate deveni o provocare. Fie ca este vorba despre o intoleranta la lactoza - destul de des intalnita, fie ca ne raportam la alergii mai complexe - cum ar fi alergia la gluten, ou, carne de vita - cresa Little Team este locul in care, printr-o munca de echipa, reusim sa oferim un meniu adecvat fiecarui copil, indiferent de alergiile sau intolerantele avute.

Orice parinte al carui copil s-a confruntat la un moment dat cu o alergie, stie ca nu este deloc usor sa creezi meniul intregii familii tinand cont de alergia celui mic. Cu atat mai mult in momentul in care ne raportam la ceea ce se intampla in colectivitate. Atunci provocarea devine mai mare.

Gestionarea alergiilor alimentare in colectivitate

Ce oferim noi copiilor care au anumite alergii?

 In primul rand, inaintea confirmarii locului, avem o discutie special centrata pe alergiile copilului deoarece este necesar sa cunoastem alergiile conform documentelor medicale si sa va spunem daca ne-am mai confruntat cu acest tip de alergie. Ulterior discutam despre fiecare aliment in parte si modurile prin care inlocuim alergenii respectivi.  Dorinta noastra este aceea de a avea o comunicare stransa cu fiecare parinte in parte si este foarte importamt sa existe incredere de ambele parti. De asemenea, pe masura trecerii timpului, cu cat se afla noi vesti despre alergiile avute, suntem tinuti la curent cu alimentele nou introduse, pentru a putea completa dieta variata de acasa si la cresa.

Nu uitati ca atunci cand copilul se afla in colectivitate, acesta poate fi foarte diferit de copilul care este acasa. Iar acest lucru se vede inclusiv la masa. De aceea este bine sa nu porniti cu gandul ca daca acasa nu mananca un anumit fel de mancare, inseamna ca nu-l va manca nici la cresa. De foarte multe ori, datorita faptului ca mananca impreuna cu toti colegii sai in atmosfera de la cresa, avem multe surprize placute de la micutii pofticiosi 😊.

De asemenea, este bine ca atat noi, cat si dvs. sa comunicam in aceeasi maniera cu copilul. El sa cunoasca sensibilitatile avute, sa inteleaga de ce mancarea lui va fi uneori diferita de cea a colegilor sai; astfel ca fiecare copil sa cunoasca faptul ca nu este singurul in aceasta situatie si ca nu trebuie sa fie suparat din acest motiv. Nu va ganditi ca vor interveni frustrarile, nu se intampla acest lucru. Cei mici inteleg fiecare situatie, uneori cel putin la fel de bine ca noi, cei mari. De multe ori, chiar ei le spun colegilor lor ca nu pot manca un anumit ingredient pentru ca ii doare burtica sau ii gadila nasucul 😊.

Gestionarea alergiilor alimentare in colectivitate

Un alt aspect important este legat de diversitatea alergiilor – cu cat acestea sunt mai complexe, cu atat exista posibilitatea ca inlocuirea unor feluri de mancare sa nu corespunda de fiecare data cu dorinta parintilor, deoarece acestea sunt gandite la nivelul colectivului si al tuturor alergiilor avute.

Oferim alergiilor o grija si un interes deosebit! Pentru ca alergiile sunt din cele mai complexe, niciun copil cu alergie nu intra in contact cu alimentul sau alimentele ce ii creeaza alergii. Astfel ca, pe baza meniului saptamanal, vom inlocui alimentele alergene, asigurandu-ne insa ca si copiii cu alergie au parte de un meniu variat si ca proteina necesara consumului zilnic exista la fiecare in parte.

JANINA BODILCA
Coordonator Little Team Nursery


Categorii

Home
Blog
Little Salt
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis


Contact