logo Little Team

Sportul ca forma de manifestare a jocului


Perioada prescolara reprezinta poate cea mai importanta etapa din viata unui copil; este o etapa caracterizata de o intensa dezvoltare psihica, in care copiii incep sa constientizeze tot mai mult mediul in care traiesc, sa-si contureze mai bine dorintele si asteptarile, dar si a schimbarilor semnificative, nu numai fizice, ci si mentale si emotionale.

Desi este un interval de timp in care aparent copiii nu fac altceva decat sa se joace, chiar jocul este de o importanta majora, pentru ca astfel isi pot dezvolta abilitatile cognitive si pot invata noi modalitati de interactiune sociala.

Ca parinte trebuie sa incurajati obiceiurile sanatoase ale copiilor dumneavoastra, iar printre acestea se numara si sportul, ca forma de manifestare a jocului.

Astfel, activitatea fizica trebuie sa devina o parte de rutina a vietii lor, la fel ca si mancatul sau dormitul.

Sporturile si activitatile cu abilitati complexe necesita evaluari rapide ale situatiilor, luarea deciziilor si niveluri mature ale abilitatilor tranzitionale. In mod evident, copiii pot deprinde elementele de baza inca de la varste tinere, insa nu va asteptati la niveluri mari de performanta din partea lor inca de la aceasta etapa, deoarece dezvoltarea memoriei si a structurilor de gandire complexa este inca limitata.

Atentie asadar, la copiii mici: scopurile principale ale activitatilor sportive trebuie sa fie jocul, experimentarea, explorarea si distractia. La prescolari, abilitatile sunt dobandite in principal prin joaca nestructurata. Daca insa jocul este unul organizat, acesta trebuie sa fie foarte scurt, iar in majoritatea timpului copiii trebuind sa se gaseasca pur si simplu jucandu-se printre ceilalti.

Categorii

Home
Blog
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis

Contact