logo Little Team

Prima zi de gradi


Prima zi de gradinita poate fi atat un prilej de bucurie, cat si de stres pentru parinti si copii. In cazul celor mai multe familii se lasa si cu cateva lacrimi varsate.

Legatura care s-a format intre dumneavoastra si copil este de nepretuit. Aceasta conexiune este complexa, iar intreruperea ei - chiar si pentru cateva ore - poate fi o experienta traumatica, mai ales pentru un bebelus. Expertii spun ca pana la varsta de 3 ani copiii nu sunt in stare sa retina o imagine mentala si nu inteleg conceptul de timp.

In momentele in care dispareti din vizorul copilului, acesta poate presupune ca ati plecat pentru totdeauna. Chiar si un copil mai mare de 3 ani poate sa experimenteze frica produsa din cauza absentei. Este indicat sa incepeti sa-l obisnuiti din timp cu absentele ocazionale. Daca sunteti un parinte care trebuie sa si lucreze, probabil ca v-ati confruntat deja cu aceasta problema.

Mersul la gradinita constituie numai una dintre multele situatii prin care copilul dumneavoastra va trebui sa treaca de-a lungul vietii. Numai dumneavoastra, parintele lui, va sta in putere sa-l determinati pe cel mic sa priveasca orice schimbare ca pe o provocare.

Pentru a-l pregati pe copil de "noua aventura", exista multe lucruri simple pe care le puteti face.

Mai intai de toate, intreabati-va cum va simtiti fata de prima zi de gradinita a copilului dumneavoastra? Daca aveti teama si anxietate, incercati sa nu ii transmiteti aceste sentimente copilului. In plus:

povestiti-i copilului ca va trebui sa se duca la gradinita cat de curand; faceti-l pe copil sa priveasca pozitiv experienta ce-l asteapta si reasigurati-l ca este un prilej de a fi impreuna cu mai multi copii de aceeasi varsta; nu-l amenintati niciodata pe copil cu gradinita pentru a-l determina sa-si schimbe o deprindere urata; pregatiti-l pentru gradinita prin intermediul papusilor sau facand o activitate ce se practica in mod curent acolo: desenati impreuna, jucati-va cu plastilina, interpretati un pasaj dintr-o poveste etc.; spuneti-i ce anume presupune mersul la gradinita pentru a-l ajuta sa-si formeze o idee.

Nu va ingrijorati prea mult, daca, in ciuda pregatirilor anterioare si a eforturilor depuse, copilul incepe sa planga si refuza sa se indeparteze de dumneavoastra pentru a se alatura colegilor de aceeasi varsta.

Agatatul si lacrimile constituie manifestari sanatoase, mai ales in cazul celor micuti, asa ca incercati sa nu reactionezi dur si exagerat :).


Categorii

Home
Blog
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis

Contact