logo Little Team

Generatia ‘calculator’ si orele in aer liber


Lectiile in aer liber pentru aceasta generatie are multiple avantaje: imbogatirea abilitatilor fizice si lingvistice, dezvoltarea increderii in sine si cresterea interesului fata de invatare. Desfasurarea orelor in aer liber poate fi o provocare importanta pentru invatatoare sau profesori: este intr-adevar dificil sa iti asumi raspunderea pentru un grup de copii pusi pe nazbatii.
Beneficiile iesirii din clasa sunt insa semnificative, de aceea parintii trebuie sa se implice in educatia copiilor lor, chiar daca acestia sunt la scoala. Este important sa propuneti profesorilor astfel de iesiri, sa va implicati in supravegherea copiilor la aceste ore si chiar sa sugerati teme pentru orele in aer liber, in cazul in care profesorul nu are in plan.
Numeroase studii de specialitate arata ca orele in aer liber, daca sunt bine planificate, corect predate si apoi urmarite prin teste sau intrebari in clasa, ajuta elevii sa isi sporeasca abilitatile si cunostintele dobandite, venind in completarea informatiilor acumulate in sala de clasa.
Cercetari recente sugereaza ca elevii tind sa retina pentru multi ani orele petrecute in aer liber. Fata de colegii lor care studiaza doar in clasa, copiii care au avut si lectii in aer liber in programul lor scolar au obtinut note mai bune la diferite materii, cum ar fi citire, diferite stiinte, matematica. De asemenea, s-a demonstrat ca experienta acestor lectii a fost mult mai eficienta pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, decat invatarea doar in sala de clasa.
In ceea ce priveste atitudinea fata de mediul inconjurator, s-a dovedit ca, desi copiii aveau inainte de orele in aer liber o atitudine pozitiva fata de mediu, experienta acestui tip de invatare a intarit aceasta atitudine.
Orele in aer liber sunt mult mai eficiente daca elevii nu sunt obligati sa ia notite pe parcursul lor (aceste activitati sunt neplacute pentru copil si nici nu conduc la o mai buna invatare). Interactiunea directa cu natura, prin observare si atingere, este mult mai benefica. Cu toate acestea, trebuie subliniata necesitatea de recapitulare odata ajunsi in clasa: stabilirea de legaturi intre teoria invatata in scoala si practica observata in natura favorizeaza invatarea.
Scopul orelor in aer liber este sa arate copiilor natura, cu plantele si animalele care exista in jurul nostru. Se pot organiza ore la gradina botanica, la gradina zoologica, in parc – pentru observarea plantelor sau chiar la o ferma. Micutii oraseni vor fi foarte incantati sa descopere animalele domestice la adevaratele lor dimensiuni si sa faca legaturi cu tot ceea ce stiu despre acestea din povestirile parintilor.
Incurajarea jocurilor si a lectiilor de scoala in aer liber are ca prim scop sanatatea copilului. Expertii sunt ingrijorati de faptul ca orele indelungate petrecute in fata televizorului sau a calculatorului duc in cele din urma la obezitatea infantila, corelata mai tarziu cu obezitatea adultului si toate problemele de sanatate care decurg de aici. Toate acestea ar putea fi prevenite pentru adultul de mai tarziu prin implementarea unui stil de viata sanatos, cu miscare in aer liber, inca din perioada copilariei. Iata de ce este atat de important ca parintii sa intervina acum si sa modeleze de la inceput activitatile copilului.


Categorii

Home
Blog
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis

Contact