logo Little Team

Primind viata si ajungand in bratele noastre, copiii vor avea nevoie de sprijinul si protectia noastra, a adultilor, in dezvoltarea armonioasa a fiecaruia dintre ei. Astfel, alaturi de parinti si de dezvoltarea micutilor in mediul familial, putem regasi mediul educational extern, al institutiilor de invatamant ce necesita un mediu propice pentru a substitui, pentru scurt timp placutul ”acasa”.

Privind dezoltarea copilului asemeni unui proces ce se desfasoara pe termen lung, pana la maturitate, putem observa ca pentru fiecare grupa de varsta abilitatile copiilor devin din ce in ce mai avansate, ei reusind in timp sa isi cunoasca fortele, alegerile si capacitatile. Insa, una dintre abilitatile cognitive ce poate fi dezvoltata inca din cele mai fragede momente ale micutului, este creativitatea.

Privind creativitatea, conform dictionarului Webster, ca reprezentand ”abilitatea de a transcende ideile, regulile, modelele, relațiile tradiționale și de a crea noi și semnificative idei, forme, metode, interpretări etc.; originalitate sau imaginație”, putem sa o integram in multitudinea de activitati ale copiilor, incepand cu jocul liber, artele plastice, invatare, calcul, joc de rol, vorbire, invatarea unei limbi straine etc. O alta caracteristica ce poate fi dezvoltata prin creativitate este abilitatea manuala. Pentru a le dezvolta copiilor motricitatea fina, putem efectua diverse activitati creative si instructive precum modelajul cu plastilina, lut sau, de ce nu, coca, aceasta din urma putand fi folosita intr-o activitate de sprijin al copilului pentru parintele ce urmeaza sa creeze diverse obiecte din coca, pentru cuptor. Faina va fi distractiva :).

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 4 ani, putem presara cu faina o tava, pentru ca apoi copiii sa deseneze diferite forme cu degetul; invatand astfel formele geometrice sau numerele. O alta activitate pentru aceasta grupa de varsta pentru stimularea creativitatii este pictura cu degetele sau pictura cu buretei (pentru care se pot folosi inclusiv sabloane). Putem adauga insiruirea de bilute colorate sau paste, tip penne pentru copiii foarte mici, pe un snur, stimulandu-i sa creeze diferite pattern-uri (exemplu: o biluta verde, doua bilute rosii, o biluta verde, etc).

Pentru copiii mai mari, o activitate creativa poate fi Origami sau colajul (decuparea si lipirea dezvolta abilitatea manuala). Alte activitati pot fi modelajul cu lut si crearea de obiecte hand-made, precum mici veioze, pahare pentru lumanari, bratari, cutii pentru depozitare, obiecte decorative, casuta de papusi realizata din carton, propriul penar utilizand banda adeziva sau scai pentru materiale textile in cazul in care inca sunt dificil de utilizat acul si ata (in acest caz se pot utiliza materiale reciclabile, dezvoltand simtul micului ecologist). Pentru a le dezvolta copiilor capacitatea de a intra in jocul de rol, dar folosindu-se de capacitatea lor de a creea obiecte artistice, putem propune realizarea de personaje teatrale din diferite materiale, pentru viitorul teatru de papusi construit chiar de ei, la care veti fi spectatori.

Un tip de pictura ce poate fi realizat inca de la varsta de 2 ani jumatate (cu ajutorul nostru) pana cand ating varste mai mari este pictura pe sare: pe un carton se deseneaza forma dorita, se pune aracet, apoi se presara sare. Copiii mai mici pot pune acuarela cu ajutorul unei pipete, iar copiii mai mari pot face acest lucru cu pensula. Este o activitate benefica pentru observarea amestecarii tonurilor de culori in timp ce sunt plasate pe lucrare.

Creativitatea este cea care uneste procesele cognitive ale copilului, cu ajutorul careia reuseste sa isi formeze un simt al independentei si sa se cunoasca pe sine, in timpul dezvoltarii sale, pe tot parcursul vietii.

La Little Team credem ca una dintre abilitatile de baza ce construiesc personalitatea copilului este creativitatea; prin programul nostru educational observandu-le individualitatea si participand la dezvoltarea acesteia, pentru ca apoi sa ii sprijinim si sa ii indrumam spre crearea unui om cu valori frumoase in societate.

De asemenea, Little Team ii invita cu drag pe parinti sa ia parte la workshop-urile realizate cu diverse tematici - unde se pot bucura alaturi de copii de inspiratia regasita prin creatie, precum si la targurile de unde achizitioneaza produsele create, ajutand astfel si Asociatia Unu si Unu sa isi indeplineasca proiectele.

Ne bucura faptul ca de doi ani suntem alaturi de aceasta asociatie, regasind in ideile lor bucuria si frumosul in a ajuta si a darui.

Cu drag,

Alina Maria Botei

Coordonator Little Team Nursery

VEZI OFERTA EDUCATIONALA


Categorii

Home
Blog
Little Salt
Little You
Mancare sanatoasa
Sanatate
Educatie
Activitati
Evenimente
GDPR


Facebook


Oferta Educationala

Cresa
Gradinita
After / Before School


Contact

Tel: 0799 774 767
E-mail: office@littleteam.ro

Sediul 1 - Gradinita / After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: 13 Septembrie 191, sector 5, Bucuresti
Tel: 0799 774 767

Sediul 2 - Cresa
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa: Str.Miroslavei nr.22, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0739 842 516

Sediul 3 - After School
L - V = 08.00 - 19.30
S - D = inchis
Adresa:13 Septembrie 166, sector 5, Bucuresti
Tel: 0739 842 517

Youtube
Instagram

Program

Luni - Vineri: 08.00-19.30
Sambata - Duminica: inchis


Contact